Aangescherpte Horeca regels

Inleiding

Vorige week heeft het kabinet aangescherpte coronamaatregelen voor de horeca aangekondigd die vanaf 10 augustus 2020 gelden. Vanaf 1 juli 2020 vallen alle horeca activiteiten, dus ook in maatschappelijke gebouwen, onder de richtlijnen uit het protocol Koninklijke Horeca Nederland.

 

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen

Naast de algemene richtlijnen die voor iedereen  geldt, geldt per 10 augustus dat Horeca ongeacht de omvang van de horecagelegenheid op basis van reservering (van tevoren of aan de deur) moet gaan werken. Daarnaast is er aan de deur een gezondheidscheck.  Iedereen is verplicht op een stoel plaats te nemen, met daarbij 1,5 meter regel in acht genomen.  Verder worden aan alle bezoekers gevraagd zich te registreren. Bezoekers laten hun naam en contactgegevens achter, zodat de GDD contact kan opnemen bij besmetting die verband houdt met de horecagelegenheid.

 

De regels per 10 augustus;

De exploitant moet, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering (vooraf of aan de deur), een gezondheidscheck zonder registratie van antwoorden, het toekennen van een vaste zitplaats en vragen om contactgegevens van bezoekers.
Indien één van de vragen van de gezondheidscheck met ja beantwoord is, wordt gevraagd naar huis te gaan.
Exploitant is verplicht de bezoekers te vragen om de naam en contactgegevens van gasten te registreren voor een eventueel bron- en contactonderzoek van de GGD. Geef het ingevulde formulier af aan een medewerker of stop hem in de doos op de bar
Bezoekers laten die naam en contactgegevens op vrijwillige basis registreren. 
De geregistreerde naam en contactgegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek door de GGD en op verzoek van de GGD.
Als gasten geen naam of contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd.
Als de gegevens met toestemming van de bezoeker worden geregistreerd, zullen die na 14 dagen moeten worden vernietigd.
 

Voor de gezondheidscheck en het opvragen van de naam en contactgegevens van de bezoekers vragen we jullie hulp als huurder. Bij de ingang van het Trefpunt worden briefjes neergelegd waarop bezoekers hun gegevens kunnen achterlaten. U kunt aan een medewerker van het Trefpunt of een andere collega van meer Moerdijk de briefjes afgeven. Daarnaast zal er een doos op de bar komen staan waarin ze ook gedeponeerd kunnen worden.  Indien het mogelijk is, zou u uw deelnemers/bezoekers aan de voorkant willen informeren met deze nieuwe regels.

 

Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen hebben dan horen wij dat graag.

Aanbod

Protocol locatie Trefpunt meer Moerdijk

Contact

meer Moerdijk

Patrick Vermeulen

Kristallaan
4761 ZC Zevenbergen