Event Laat het licht aan!

Maak depressie onder jongeren bespreekbaar: Moerdijks event ‘Laat Het Licht Aan’! 

 

Gemeente Moerdijk, Meer Moerdijk en theaterproducent Throughout nodigen ouders, jongeren en andere belangstellenden uit om op dinsdagavond 28 februari in de Moerdijkzaal in het gemeentehuis aanwezig te zijn bij het Moerdijks event van de theatervoorstelling ‘Laat Het Licht Aan’. Met deze bijzondere voorstelling maken we depressie onder jongeren bespreekbaar. Preventie op depressie onder jongeren is een urgent en actueel thema. Prestatiedruk en de steeds grotere rol van sociale media in het dagelijkse leven beïnvloeden de mentale gezondheid van jongeren.

Het project ‘Laat Het Licht Aan’ geeft met een theatervoorstelling en klassikale lessen meer inzicht hoe jongeren een depressie bij zichzelf of bij anderen kunnen herkennen en hoe ze hiermee on kunnen gaan. “Laat je inspireren door deze voorstelling en laten we zo samen onze jongeren met mentale problemen weer op weg helpen”, licht wethouder Pauline Joosten toe.

Depressie en somberheid
De voorstelling vertelt het biografische verhaal van Jarno Korf, een jongen die op jonge leeftijd werd misbruikt en tijdens zijn pubertijd depressies heeft overwonnen. Laat Het Licht Aan is een voorstelling met een serieus onderwerp dat aansluit op waar kinderen mee te maken krijgen in hun leven. Ze moeten of willen aan vele eisen en verwachtingen voldoen. Leerlingen in de pubertijd lopen daarnaast vaak rond met vragen als: ben ik wel goed genoeg? Wie ben ik los van de groep? Wat moet ik met mijn negatieve gedachten? Dit alles zorgt ervoor dat leerlingen met problemen te maken kunnen krijgen, waarvan ze niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. 1 op de 5 jongeren heeft last van terugkerende somberheid en depressieve gedachten.

 

Leren, experimenteren en vaardigheden
Aan de andere kant staan leerlingen ook open voor leren, experimenteren en het eigen maken van nieuwe vaardigheden. Hiervoor is het belangrijk dat zij op idee worden gebracht en de goede tools aangeleverd en aangeleerd krijgen. Vanuit deze gedachte is het landelijke project ‘Laat Het Licht Aan’ ontwikkeld.

 

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie over dit bijzondere project, kijk dan op www.laathetlichtaan.nl. 
Het programma op dinsdagavond 28 februari in de Moerdijkzaal in het gemeentehuis is:
Inloop: 19.15 uur

Aanvang: 19.30 uur

Deel 1: Voorprogramma met inspirerende sprekers
Deel 2: Vertoning van de voorstelling ‘Laat Het Licht Aan’
Afsluiting: 22.30 uur

Belangstellenden (ouders, jongeren en andere geïnteresseerden) kunnen zich voor deze gratis voorstelling op dinsdagavond 28 februari aanmelden via: https://laathetlichtaan.nl/event/moerdijk-ouderevent/?code=EVENT100

 

Meer weten? Lees hier verder Laat het licht aan! - Meer Moerdijk