Presentatie kunstmenu

Inleiding

Het was gezellig tijdens de presentatie van het kunstmenu.

Aanbod

  

Maandag 28 mei vond in onze Tune, onder tropische omstandigheden, de presentatie van het Kunstmenu plaats. Het Kunstmenu is het jaarlijks aanbod cultuureducatie voor de scholen voor Primair onderwijs in de gemeente Moerdijk. Het Kunstmenu is samengesteld door San Vermaas, cultuur coördinator van Meer Moerdijk in opdracht van de gemeente. Het Kunstmenu is zo samengesteld dat alle leerlingen op het primair onderwijs tijdens hun schoolcarrière kennis maken met alle disciplines binnen  het cultuuronderwijs: media, muziek, beeldende kunst, dans, theater en erfgoed.

 

Op de bijeenkomst waren niet alleen ICC-ers (leerkrachten van de scholen die verantwoordelijk zijn voor het cultuuronderwijs op hun school) aanwezig, maar ook een aantal aanbieders, gemeente Moerdijk en medewerkers van Team meer Moerdijk.
Ondanks de hoge temperatuur deden alle aanwezigen enthousiast mee met een mini-theaterworkshop door Lynda Neve van Theaterhuis Willemstad. Speciaal voor de gelegenheid had zij een menu opgesteld, waar de diverse “gangen” een korte kennismaking met theaterworkshops voor en door leerlongen gaven.

Van de inhoud van het Kunstmenu kon kennis worden genomen door een PowerPointpresentatie, dit gaf vast een impressie van wat er voor de scholen te kiezen is. Uit dit samengestelde aanbod maken zij zelf de keuze voor de invulling van hun Kunstmenu.

Wij vonden het een geslaagde middag en verwachten een leuk kunstmenu te hebben gepresenteerd. Komende periode gaan de scholen hier verder invulling aan geven.