Regels sport kantine

Inleiding

Vorige week heeft premier Rutte aangescherpte coronamaatregelen voor de horeca aangekondigd die gelden vanaf 10 augustus. Wellicht heeft u zelf geen horeca (kantine) in beheer maar wij wilde u toch graag informeren. Op deze manier weet u aan welke regels beheerders en exploitanten zich moeten houden.

 

Nieuw protocol

Per 10 augustus geldt er een nieuw protocol Horeca en dit zijn de belangrijkste wijzigingen. De horeca gaat binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering (van tevoren of aan de deur), een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar. Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren. Bezoekers laten naam en contactgegevens achter zodat de GGD contact kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de horecagelegenheid.

 

Download hier het aangepaste protocol Horeca per 10 augustus 2020.

 

Compensatieregelingen

Op dit moment zijn wij nog bezig met het inventariseren van de verschillende compensatieregelingen die vanuit het Rijk zijn en worden opgezet. Hierover ontvangt u binnenkort een apart bericht.

 

Als er nog vragen zijn dan horen wij dat graag.