Tegemoetkoming amateursport

Inleiding

Beste sportverenigingen,

 

TASO-regeling


Via deze weg willen wij jullie attenderen op de TASO-regeling die vanaf 8 september a.s. aan te vragen is. Deze Tegemoetkoming Amateur-SportOrganisaties, is bedoeld om sportverenigingen tegemoet te komen in de gemaakte, doorlopende kosten ten tijden van de coronamaatregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gas/water/licht of andere contracten. Een amateursportorganisatie komt voor een eenmalige tegemoetkoming in aanmerking als het in de periode van 1 maart tot en met 31 mei 2020 en/of 1 juni tot en met 31 augustus 2020 ten minste 20% aan omzet heeft verloren. Ook mag de organisatie, in het kader van de uitbraak van COVID-19, geen andere tegemoetkoming voor doorlopende lasten hebben ontvangen.

Huurlasten

De TASO-regeling is van toepassing op de doorlopende lasten, zijnde géén huurlasten. De huurlasten van verenigingen in de periode van 1 maart tot 1 juni worden gecompenseerd via de gemeenten. Hierover zal gemeente Moerdijk contact met jullie opnemen, zodra deze regeling verder is uitgewerkt. 
Voor meer informatie over de TASO-regeling en het aanvragen van deze tegemoetkoming verwijs ik u graag naar de website: https://www.dus-i.nl/subsidies/tegemoetkoming-amateursport-covid-19

 

Voor aanvullende vragen kunt u altijd contact met Jeroen opnemen. 

Contact

meer Moerdijk

Jeroen Strootman